Virtualne predstavitve za izobraževalne ustanove

Ob prepovedi druženja se predstavite virtualno!

Manj osebnih stikov – večji obisk!

 3D virtualni sprehodi

Gledalec predstavitve bo imel občutek, da je resnično tam!

 

 

Naši 3D virtualni sprehodi omogočajo, da se gledalec ‘potopi’ v vašo nepremičnino in razišče vsako podrobnost – kot da bi stali na lokaciji v resničnem življenju. Zahvaljujoč 133 MP visoki ločljivosti snemalnih objektivov 9 kamer so naši posnetki najbolj realistični in najkvalitetnejši virtualni sprehodi sploh.

 

Posnetke lahko naložimo tudi na Google, saj smo certificirana agencija. V letu in pol smo presegli kar 3.400.000 ogledov naloženih fotografij nepremičnin!

Mediapro nam je Gimnaziji Celje – Center uresničila željo, da našo spomeniško varovano poslopje, ki je ena največjih sesesijskih javnih zgradb v Sloveniji, vizualiziramo v 3D tehniki. Izjemno profesionalna in predana ekipa 3Dpro nas je navdušila s svojim pristopom ter vrhunskim izdelkom, s katerim smo uspeli še dodatno poudariti pomembnost stavbne arhitekturne dediščine Celja in Slovenije ter izraziti ponos, da lahko prav naša šola deluje v tej stavbi.
prof. Gregor Deleja, 2020

ravnatelj Gimnazije Celje - Center

Precej smo se ukvarjali, kako pripeljati v teh covid časih, ko vstop v šolsko zgradbo ni mogoč, šolo v domove osnovnošolcev, ki izbirajo pravo šolo zase. Imeli smo že nekaj gradiva, video posnetkov, idej. S profesionalnim pristopom ekipe Mediapro pa smo v najkrajšem možnem času sestavili tako kvaliteten proizvod, da nam je vsem v ponos. 3D virtualen sprehod po šoli nam bo služil za več namenov. Postalo bo osnova za vsakoletno predstavitev, kjer bomo lahko ažurirali info točke in posamezne predstavitve, ne samo za informativni dan, pač pa tudi za predstavitev šole partnerjem v projektih, promocijo šole, arhitekturne namene in projekte dijakov. Odločitev za to storitev je bila za našo šolo izvrstna odločitev, ekipa Mediapro pa se je izkazala s posluhom za naročnika in tudi uporabnika.

Lidija Žigon, 2021

ravnateljica Gimnazije Jožeta Plečnika Ljubljana

Novembra 2020 smo na Gimnazijo Kranj prejeli ponudbo zavoda Mediapro za izdelavo 3D virtualnega sprehoda po šoli. Ideja o virtualnem sprehodu se nam je zdela zanimiva in na podlagi ogledov že narejenih 3D posnetkov, smo se odločili, da sprejmemo ponudbo o sodelovanju. Ekipa Mediapro je posnela prostore gimnazije in nam svetovala pri izdelavi vsebinskih posnetkov za informativne točk. Skozi celoten proces izdelava 3D sprehoda po Gimnaziji Kranj smo z Mediapro odlično sodelovali, kar se nedvomno izraža tudi na kvalitetno narejenem izdelku. Gimnaziji Kranj je virtualni sprehod po šoli v ponos, prepričani pa smo tudi, da bodo »sprehajalci« ob ogledu uživali.

mag. Aljoša Brlogar, 2021

ravnatelj Gimnazije Kranj

Praktičen primer 3D sprehoda in digitalizacija SŠ Domžale

 

– virtualni sprehod, vodeni ogled, 360-stopinjske fotografije, info točke, Google StreetView in VR.

SŠ Domžale - Poklicna in strokovna šola

Virtualni sprehod po celotnem območju Srednje in strokovne šole Domžale, kjer smo posneli tudi zunanjost in združili dva objekta v en 3D virtualni model.

Gimnazija Domžale - 5.000 m2

V skupni posnetek smo združili 3 nadstropja in ga opremili z info točkami ter dodali multimedijo. (Končni projekt je še v izdelavi, dodali bomo še več multimedije, funkcionalnosti in vodeni ogled.)

Športna dvorana - Gimnazija Domžale

Naša 3D tehnologija omogoča gledalcem, da vidijo dejanske gabarite prostorov. To je funkcionalnost, ki je noben drugačen virtualni sprehod ne omogoča. Zelo uporabno je za vse potencialne najemnike prostorov, športna tekmovanja in logistična planiranja postavitve opreme. Virtualni meter omogoča, da prostore izmerite tudi do 0,1 cm natančno!

Kako predstaviti šolo in stavbo šole, smo se spraševali v času epidemije in pouka na daljavo. Mediapro so nam ponudili inovativno 3D predstavitev, kjer se lahko skoraj zares sprehodimo po šolskih hodnikih in učilnicah. Upoštevali so naše želje, da se predstavi utrip sodobne šole z vsemi dejavnostmi, ki jih na šoli izvajamo poleg pouka, in hkrati poudari posebnosti gimnazijske stavbe kot kulturnega spomenika. Izjemno predana in profesionalna ekipa se je resnično potrudila, da je virtualna predstavitev gimnazijske stavbe v vsej njeni impresivnosti skladna s predstavitvijo pouka in ostalih dejavnosti, ki smo jih želeli pokazati našim obiskovalcem.

Mojca Lukšič, 2021

ravnateljica Gimnazije Novo mesto

Virtualni sprehodi v 3D – predstavitev funkcionalnosti –  oglejte si kratek predstavitveni video!

95 % višja možnost za kontakt

Strani z virtualnimi sprehodi prejmejo 95 % več povpraševanj!

Odličen za informativne dneveErasmus študente in najemnike prostorov!

Do 300 % višje interakcije

Do 300 % več interakcij imajo spletne strani, ki vsebujejo virtualne sprehode!

V poplavi informacij so odličen način, da na interaktiven način zadržite zanimanje obiskovalce!

Večja izpostavljenost na spletu

Bodite prisotni na širšem spletu – prehitite konkurenco!

Na daljavo se učinkovito predstavite študentom, dijakom, učencem, staršem ali najemnikom prostorov!

‎Za virtualni sprehod kliknite na  ikono.

Raziščite posnetke na računalniku, tablici, telefonu ali z VR očali

Na računalniku uporabite miško, da vrtite pogled in klikate po prostoru – kot bi bili resnično tam. Na telefonu in tablici pa se pomikajte po prostoru kar s svojim prstom! Uporaba je zasnovana zelo preprosto.

Premikajte se po prostoru enostavno in realistično

Naš 3D je edini način virtualnih sprehodov, ki omogoča neopazne prehode med različnimi pogledi. Med posameznimi pogledi vstopate in izstopate v 3D prostor, kar omogoča realističen občutek gibanja!

Delite ga po spletu - družbenih omrežjih, spletni strani, mailih ...

Virtualni sprehod lahko delite kot video na Instagramu ali sprehod na Facebooku in LinkedIna, ga dodate na svojo spletno stran, pošljete po mailu … Naložimo ga lahko tudi na Google Streetview, Maps in Earth.

Sodelavci Mediapro so za Gimnazijo Tolmin pripravili virtualni  sprehod po šoli, na katerega smo lahko sami dodali vsebine po svoji  izbiri. Sodelovanje in opravljeno delo je bilo odlično – od začetnega  snemanja do podpore v času po tem, ko je bila predstavitev narejena in  objavljena. Način predstavitve je drugačen, pisan na kožo sedanjih  generacij!

mag. Branka Hrast Debeljak, ravnateljica Gimnazije Tolmin, 2020

Nekaj primerov 3D virtualnih predstavitev srednjih šol in fakultet

INFO točke z multimedio

INFOtočke nam omogočajo, da v virtualni sprehod dodamo veliko dodatnih informacij, vsebin in povezav.

Vrste INFO točk in njihova namembnost

virtualni sprehodi za študente

Za študente

 • povezave do spletnih strani in urnikov,
 • vpis v ‘login’ sekcijo študentov
 • video predstavitev inštitucije
virtualni sprehodi za komunikacijo z javnostjo

Za informativne dneve

 • opisi programov in PDF razpisi
 • predstavitev zaposlenih
 • povezave in info za vpis v novo šolsko leto

Za komunikacijo

 • integracija družbenih omrežij
 • kontaktni podatki
 • vsa ostala multimedija (povezave na splet, video, audio, PDF in slikovni materiali)

INFOtočke: vsebina se prikaže na infotočkah, ko nanje kliknete (na tablicah in telefonih), oz. se nanje pomaknete z miškinim kazalnikom na računalniku.

spletne povezave

Usmerite obiskovalce do želenih sekcij na vaši spletni strani!

foto gradivo

Izpostavite svoj program in ključne prednosti pojasnite na spletni strani ali v PDF dokumentih!

video posnetki

Predstavite posnetke s predavanj, vaj, delavnic, seminarjev, … ali vključite promo video!

predstavitev zaposlenih

Predstavite zaposlene po oddelkih, dodajte jim kontaktne podatke in razpisane govorilne ure, ter spletni urnik predavanj!

kontaktni podatki

Virtualni sprehod je tudi hkrati vaša spletna vizitka. Predstavite delovni čas, kontaktne podatke, številke za najem dvoran ali prostorov, …

integracija družbenih omrežij

Virtualni posnetek bo dosegel še več ljudi, saj ga bodo zaposleni ter študenti, dijaki ali učenci s ponosom delili, ker bo resnično nekaj posebnega! 

Smo Google certified agency.

 

Virtualni sprehod lahko kot certificirani partner naložimo na Google Earth, Maps in StreetView – tako boste še bolj vidni in opaženi s strani vaših (potencialnih) obiskovalcev.

Dne 16. 9. 2020 smo samo na Googlu imeli preko 3.200.000 ogledov!

 

Pomembno je vedeti, da se veliko samostojnih ponudnikov predstavlja kot, da prihajajo iz Googla, vendar je to zavajanje naročnikov. 

 

Pri Mediapro radi poudarimo, da smo licencirani za objavo na Google Earth, Google Maps in Google Street View, sicer pa nismo (razen licence) povezani z Googlom. Fotografije objavljamo pod blagovno znamko ‘Inštitut Mediapro’.

 

Različni načini prikazov

3D pogled

V 3D pogledu obiskovalec dobi realno sliko in odlično razumevanje proporcij prostorov in njihovo razporeditev.

pogled po nadstopjih

Če se želite osredotočiti na posamezno nadstropje, lahko v meniju desno spodaj izbirate poljubno med nadstropji.

tlorisni pogled

Uporabite tlorisni pogled, če želite bolje razumeti postavitev prostorov po posameznih nadstropjih. Izbirate lahko tudi med nadstropji.

360° sprehod po notranjosti

Po notranjosti objektov se lahko sprehodite z ultra realističnim 360° pogledom in si ogledate vse zanimive infotočke, opremljene z multimedijo.

‎Za virtualni sprehod kliknite na  ikono.

Premikanje po posnetkih – opis navigacijskih ikon

sprehod po prostoru

3D pogled

tlorisni pogled

izbira med nadstropji

merjenje razdalj

deljenje posnetka

Vodeni 3D ogledi

 

Vodeni ogled je način sprehoda, ki obiskovalcu prikaže različne izpostavljene točke inštitucije. Obiskovalcu omogoča, da opazi tiste stvari, ki se naročniku zdijo ključnega pomena, hkrati pa mu dopušča, da se sam samostojno premika med različnimi točkami pogleda. Ta način še dodatno prispeva k virtualnemu sprehodu, saj je hiter in interaktiven.

‎Za prikaz vodenega ogleda najprej kliknite na  ikono, da zaženete virtualni sprehod, nato kliknite na ▶ ikono v meniju levo spodaj.
Raziščite prostor in si oglejte, kar vas zanima – za nadaljevanje vodenega sprehoda enostavno kliknite na Play ikono in nadaljevali boste tam, kjer ste ostali.

STATISTIKA OGLEDOV VIRTUALNIH SPREHODOV

 

Poskrbimo lahko za natančno merjenje obiskanosti.

 

Po dogovoru vam lahko pripravimo transparentno poročilo z naslednjimi tremi parametri: število prikazov (kolikokrat se je vaš virtualni sprehod prikazal po posameznih spletnih straneh, kjer je objavljen), obiskanost in število klikov (kolikokrat so obiskovalci kliknili na ‘play’ in zagnali virtualni sprehod) ter število edinstvenih uporabnikov, torej koliko posameznikov si je na svojih napravah ogledalo vaš virtualni sprehod. 

 

Ta statistika beleži 3 časovna obdobja: zadnjih 7 dni, zadnjih 30 dni in ‘življenjsko dobo’ virtualnega sprehoda, torej od dneva, ko je bil posnetek javno objavljen.

IZDELAVA FOTOGRAFIJ IN VIDEO ANIMACIJ

Naročnikom omogočamo tudi 360° panoramske fotografije zunanjosti, HDR slike notranjosti (133MP), video modele (480p MP4), GIF animacijo 3D modela (320 x 240px) in statično sliko 3D posnetka.  

360° panorame in HDR fotografije

Naše 3D kamere snemajo v skupni resoluciji 133MP, kar pomeni, da so slike izjemno kakovostne. Naročniku pošljemo ločene posnetke notranjosti, ki jih lahko deli na svojih družbenih omrežjih, objavi na spletni strani, vključi v prezentacije, itd …

VIDEO animacije

Naročnik ob naročilu prejme še video generirani model nepremičnine v MP4 -480p kvaliteti, ali GIF v velikosti 320 x 240 px. Ti vrteči se modeli so odličen način prezentacije, na primer na Facebook cover sliki ali za umestitev na spletno stran ali na zaslone inštitucije.

Slike 3D modelov

Te slike so zanimive za deljenje po družbenih omrežjih, kjer se priloži tudi povezavo do spletne strani ali direktno do samega virtualnega sprehoda, vključi pa se jih lahko tudi na spletno stran.

Dodana vrednost:

virtualno merjenje prostora!

 

Uporabite naš sistem, da boste lahko lažje virtualno izmerili svoje predavalnice, delavnice in druge prostore brez fizičnega dela.

 

Zakaj je to tako uporabno?

 

Da lahko:

 

 • lažje načrtujete dejavnost,
 • optimizirate prostorsko razporeditev,
 • in olajšate logistiko

Za prenovo in adaptacijo prostorov!

Naše 3D kamere uporabljajo lasersko merjenje.

S pomočjo tega sistema lahko izdelamo .ZIP, .XYZ, .OBJ datoteke, ki jih lahko arhitekti uporabijo za lažji izris prostora pri prenovah.

Tako prihranite pri času in stroških ročnega merjenja prostorov.

Natančnost meritev s strani proizvajalca opreme je 99,9%.

 

Naši virtualni sprehodi so veliko več kot zgolj 360 stopinjske fotografije.

Pri Mediapro smo iz njih s kombinacijo virtualnega sprehoda, klasične fotografije, videa in posnetkov z dronom, razvili nov medij.

S 3D virtualnim sprehodom se podjetja, produkti in lokacije predstavijo na izjemno interaktiven način skozi 3D virtualni medij.

 Posebna oprema, ki je specializirana za 3D snemanje!

Uporabljamo zelo dovršeno snemalno opremo najvišjega svetovnega standarda, s kakršno razpolaga zgolj peščica podjetij v našem delu Evrope.
 
To niso običajni 360 stopinjski posnetki, posneti s fotoaparati ali celo mobilnimi telefoni, temveč prostore natančno skeniramo s profesionalnimi 3D kamerami. Posamezna kamera ima 9 objektivov in lasersko merjenje ter skupno ločljivost 134MP

 

Najpreciznejši virtualni sprehodi

Večina ponudnikov na trgu na posameznem objektu naredi do 20 posnetkov z opremo, ki ni namenjena snemanju virtualnih sprehodov in to neproporcionalno zaračunajo.

V povprečju na objektu naredimo okoli 150 3D virtualnih scanov. Kamere so namenjene izključno 3D skeniranju in jih premikamo v prostoru po en meter. Zato je končni izdelek brezhiben. Na večjih objektih je povsem običajno, da naredimo tudi več kot 1.000 posnetkov.

Možnost paketnega oglaševanja na naših spletnih portalih!

3Dpro je projekt matičnega Zavoda Mediapro, ki upravlja s spodaj navedenimi spletnimi portali. 

Lahko vam pripravimo ugodno in zelo učinkovito paketno ponudbo za oglaševanje vaših produktov, lokacije in storitev.

Pin It on Pinterest