Virtualni sprehodi in strežniško okolje za 3D digitalizacijo – pogosta vprašanja (FAQ)

Kakšno varnostno infrastrukturo ponujamo za gostovanje 3D virtualnih sprehodov?

Vsa naša strežniška infrastruktura domuje pri Amazon Web Services, ki jo imamo zakupljeno preko Matterport LLC, ki kotira na borzi in spada med Fortune 500 podjetja – največjih 500 podjetij v ZDA; zagotavlja in odgovarja za nemoteno delovanje ter stoji za tem.

Amazon je največji ponudnik strežnikov na svetu in hkrati zagotavlja najvišji nivo varnosti ter hitrost delovanja 3D virtualnih modelov.

 

Vsa komunikacija z našimi serverji poteka preko šifriranih kanalov (HTTPS). Naša nosilna infrastruktura je nadalje zaščitena s požarnim zidom, ki je dostopen zgolj preko fizičnega dostopa v poslovnih prostorih podjetja Matterport LLC, kjer je za ravnanje z njimi pooblaščena samo peščica profesionalnih IT strokovnjakov.

 

3D digitalni modeli so lahko javni, ali pa zaščiteni z geslom. Slednji so lahko dostopni samo administratorjem in naročnikom preko zavarovanega sistema.

stotine obiskovalcev hkrati

+ Več

V realnem času lahko vaš 3D virtualni sprehod uporablja več sto uporabnikov – ne da bi to oni kakorkoli zaznali. Hitrost in uporabnost bosta ostali nespremenjeni.

/

DELUJEjo NA VSEH PLATFORMAH

+ Več

Virtualni sprehodi delujejo na vseh napravah, preko vseh vodilnih brskalnikov (Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge, Safari, …).

w

24/7 delovanje

+ Več

Amazon Web Services ima kot vodilni svetovni ponudnik strežnikov vedno na voljo ekipo strokovnjakov, ki skrbijo, da vsi sistemi delujejo nemoteno in je ‘up-time’ 99.9%.

Zakaj 3D virtualni sprehod ne more gostovati na vaših strežnikih?

Pomembno je, da ločimo gostovanje in namestitev. 3D virtualni sprehodi gostujejo na naših strežnikih, vi pa jih lahko nemoteno delite po vseh omrežjih, jih dodajate na neomejeno število strani in podstrani, kjer si jih lahko v realnem času – hkrati – ogleduje stotine uporabnikov, ne da bi prihajalo do prekinitev. 

Strežniki si med seboj niso enaki. Če vaše podjetje uporablja strežnik, kjer domuje vaša spletna stran, gre po vsej verjetnosti za osnovne strežnike z nekaj sto megabajtov velikim prostorom in počasnejšim delovanjem.

3D virtualni posnetki so v finalni verziji rezultat kompleksne sestave fotografij, oblakov točk, meritev, skeniranj in renderjev. Končna velikost posameznega posnetka v povprečju presega več gigabajtov. Da lahko tak posnetek nemoteno deluje na vseh platformah z več sto uporabniki hkrati, zahteva najzmogljivejše strežnike na trgu – ki jih zagotavljamo preko podjetja Matterport LLC in Amazon Web Services.

Ključne prednosti strežniškega okolja AWS (Amazon Web Services) pri 3D digitalizaciji

N

Hitrost in izvedba

Amazon je upravičeno lahko ponosen na njihovo hitrost procesiranja. Večino vodilnih svetovnih podjetij uporablja AWS ravno zaradi tega razloga. 

N

Kaj se zgodi, če si vaš virtualni sprehod želi ogledati nekdo z druge strani sveta?

Recimo, da imate na vaši spletni strani posnetek vašega hotela in si ga želi ogledati vaš bodoči gost iz Avstralije. Običajno bi se zgodilo, da bi se vaša spletna stran odpirala dolgo časa, saj bi morali vsi podatki prepotovati od Slovenije do Avstralije. Tukaj na pomoč priskoči podjetje Fastly, ki opravlja zelo pomembno delo pri zagotavljanju, da strežniki lahko globalno dostavijo vsebino po vsem svetu v najkrajšem možnem času. Fastly podpira globalno mrežo strežnikov z namenom, da zagotovi maksimalno učinkovitost pretakanja in najboljšo uporabniško izkušnjo.

N

Nadgradnja virtualnih sprehodov in nove lastnosti

Veseli nas dejstvo, da proizvajalci programske opreme ( pa tudi naše podjetje) konstantno inovirajo in nadgrajujejo lastnosti že obstoječih ter tudi bodočih digitalizacij. Te so nemoteno dodane že obstoječim virtualnim predstavitvam in s tem nadgrajevane. Zadnji primer take programske nadgradnje je bil virtualni meter, kjer uporabnik lahko na centimeter natančno izmeri kakršnokoli razdaljo v 3D prostoru.

N

3D virtualni sprehodi in zanesljivost delovanja

Kaj se zgodi, ko vaši spletni obiskovalci posodabljajo svoje brskalnike v najnovejšo verzijo? Veliko spletnih strani, ki uporabljajo zastarele in nedovršene sisteme virtualnih sprehodov ter panoramskih slik in jih gostujejo na svoji spletni strani, ima nameščeno programsko opremo, ki ni kompatibilna z novimi standardi spletnih brskalnikov. Rezultat tega je, da se posnetki sesuvajo ali pa jih brskalniki sploh ne odprejo. Proizvajalci programske opreme, ki jo uporabljamo, spadajo med največja tehnološka podjetja na svetu in dnevno skrbijo, da so v koraku s časom: z zahtevami brskalnikov, s trendi … in njim prilagajajo tudi programsko opremo ter strežniško okolje.

N

Strežniške reference AWS strežnikov – podjetja, ki jih uporabljajo:

Aon, Adobe, Airbnb, Alcatel-Lucent, AOL, Acquia, AdRoll, AEG, Alert Logic, Autodesk, Baidu, BBC, Bitdefender, BMW, British Gas, Baidu, Bristol-Myers Squibb, Canon, Capital One, Channel 4, Chef, Citrix, Coinbase, Comcast, Coursera, Disney, Docker, Dow Jones, European Space Agency, ESPN, Expedia, Facebook, Financial Times, FINRA, General Electric, GoSquared, Guardian News & Media, Harvard Medical School, Hearst Corporation, Hitachi, HTC, IMDb, International Centre for Radio Astronomy Research, International Civil Aviation Organization, ITV, iZettle, Johnson & Johnson, JustGiving, JWT, Kaplan, Kellogg’s, Lamborghini, LinkedIn,  Lonely Planet, Lyft, Made.com, McDonalds, NASA, NASDAQ OMX, National Rail Enquiries, National Trust, Netflix, News International, News UK, Nokia, Nordstrom, Novartis, Pfizer, Philips, Pinterest, Quantas, Reddit, Sage, Samsung, SAP, Schneider Electric, Scribd, Securitas Direct, Siemens, Slack, Sony, SoundCloud, Spotify, Square Enix, Tata Motors, The Weather Company, Twitch, Turner Broadcasting,Ticketmaster, Time Inc., Trainline, Turner Broadcasting, Twitch, Twitter, Ubisoft, UCAS, Unilever, US Department of State, USDA Food and Nutrition Service, UK Ministry of Justice, Vodafone Italy, WeTransfer, WIX, Xiaomi, Yelp, Zynga in Zillow.

Mnenja naših naročnikov

“Izjemno odzivna, motivirana in inovativna ekipa podjetja 3Dpro je za Hotel Heritage izdelala virtualni sprehod, ki poleg dviga zaupanja potencialnih gostov pri izbiri hotela, omogoča tudi, da si lahko gosti natančno ogledajo in izberejo sobo, ki jim je najbolj všeč. Z virtualnim sprehodom smo tudi dokumentirali bogato zgodovino kulturno zaščitene, 4 stoletja stare stavbe in jo tako predstavljamo gostom že pred prihodom v naš hotel. 3D sken objekta bomo lahko uporabljali tudi za potrebe rekonstrukcij in vzdrževanja v prihodnosti, saj omogoča izdelavo natančnega projekta izvedenih del.”

Aleš in Martin Lah

Lastnika hotela Heritage Ljubljana

“3Dpro nam je Gimnaziji Celje – Center uresničila željo, da našo spomeniško varovano poslopje, ki je ena največjih secesijskih javnih zgradb v Sloveniji, vizualiziramo v 3D tehniki. Izjemno profesionalna in predana ekipa 3Dpro nas je navdušila s svojim pristopom ter vrhunskim izdelkom, s katerim smo uspeli še dodatno  poudariti pomembnost stavbne arhitekturne dediščine Celja in Slovenije ter izraziti ponos, da lahko prav naša šola deluje v tej stavbi.”

mag. Gregor Deleja

ravnatelj Gimnazije Celje - Center

Zakaj smo najboljša izbira na trgu?

Zavod 3Dpro je v lasti Zavoda Mediapro.

Smo pionirji 3D digitalizacije v Sloveniji – z nekaj sto tisoč posnetih kvadratnih metrov površin in milijoni ogledov naših posnetkov po vsem svetu.

Smo tudi uradni Google partner za Street View, Maps in Earth.

Google nas uvršča med top 1% samostojnih podjetij na svetu, ki prispeva k digitalizaciji sveta okoli nas.

Pin It on Pinterest